Αποστολή στην Τανζανία

Μπορεί ένα ταξίδι αναψυχής να γίνει αιτία επαναπροσδιορισμού της κοσμοθεωρίας μας; Για τον Ρένο Φουντουλάκη το ταξίδι στο χωριό Kimzikazi στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας, το 2016, έμελλε να τον κάνει να θέσει νέους στόχους ζωής. Αντικρίζοντας εκεί την απόλυτη φτώχεια, δεν έμεινε αδρανής. Σε μια περιοχή όπου η πρόσβαση σε πόσιμο νερό μεταφράζεται σε πεζοπορία χιλιομέτρων και οι κανόνες υγιεινής ανύπαρκτοι, οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύβες με ξερόχορτα και υποσιτισμός, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CR HOPE FOUNDATION και το 2017 άρχισε να χτίζει το σχολείο SEEDS OF LIGHT. Πυλώνας αυτής της προσπάθειας είναι η πεποίθηση πως μέσω της παροχής εκπαίδευσης αυτά τα παιδιά θα βελτιώσουν τη ζωή και τη δική τους και της κοινότητάς τους, διατηρώντας παράλληλα τα ήθη και τον πολιτισμό τους και χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσουν.

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ, με εκπρόσωπο την κα Αγγελική Ατσόγλου, ταξίδεψαν ως την Τανζανία και γνώρισαν από κοντά το έργο του ιδρύματος CR HOPE FOUNDATION. Όλη αυτή η εμπειρία ζωής αποτέλεσε στη συνέχεια για τα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ εφαλτήριο μιας σειράς από δράσεις με σύνθημα: «κανένα παιδί δεν αποκλείεται από την εκπαίδευση».
Έτσι, παραμονές Χριστουγέννων οι μαθητές όλων των τάξεων των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΤΣΟΓΛΟΥ ανέλαβαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν το σχολείο SEEDS OF LIGHT. Και τα κατάφεραν! Στις 3 Ιανουαρίου άρχισε η σχολική χρονιά στην Τανζανία με τους μαθητές της Β΄ Δημοτικού να φοιτούν σε καινούρια αίθουσα που εξοπλίστηκε πλήρως από τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΤΣΟΓΛΟΥ! Επόμενος στόχος; Η ανάληψη κοινών δράσεων του SEEDS OF LIGHT με τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ!

Σύνδεσμοι:

CR HOPE Foundation Partners with Atsoglou School

Comments are closed.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Επικοινωνία
Καλωσήρθατε στα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου
  • Ισθμός Κορίνθου
  • +30 2741020079
  • +30 2741085979
  • grammateia@atsoglou.gr